Zeeklassen-2020

Zeeklas dag 3

Zon en zee... meer stond er vandaag niet op het programma en we kregen de volle portie van beide. De bus zette ons af boven op Cap Blanc Nez. Te voet ging het langs de klippen naar beneden. Ondertussen genoten we van een klaar zicht op die andere cliffs, die van Dover. Brexit of geen brexit, ze lagen er ook dit jaar nog in volle glorie te blinken. Toch even gecheckt of de kinderen wisten wat ze daar aan de andere kant van het kanaal zagen liggen. De antwoorden varieerden van Amerika over Canada tot IJsland. Een enkeling was ervan overtuigd dat China aan de overkant lag. Het juiste antwoord lezen we over enkelweken wel in een klein proefje over de zeeklas. Lunchen deden we in Escalles waarna we gingen uitwaaien op het prachtige strand van Ambleteuse. 't Was eb waardoor we konden klauteren over en tussen enorme rotsblokken. Het fort van Ambleteuse op de achtergrond, weer een projectje van Vauban in opdracht van Napoleon, was een prachtige locatie voor wat mooie foto's. Opvallend hoe goed kinderen zich kunnen amuseren op een strand zonder een stuk speelgoed. 
We vervolgden onze tocht naar Wimereux waar de chauffeur van onze dubbeldekker het koude zweet uitbrak. Door een omleiding moesten we ongelooflijk nauwe straatjes in en onmogelijke bochten nemen. Toch raakten we op tijd in Nausicaa, het grootste zeeaquarium van West-Europa. Volledig coronaproef, opvallend hoe gewoon jullie kinderen een mondmasker al vinden, bewonderden we de vele zeedieren. Haaien en Nemo waren wel de toppers. 
Terug thuis stond de vol-au-vent klaar met heerlijke kroketjes. We werden weer al eens verwend door de mensen van De Zeekameel. Het begon toen ook stilaan te kietelen want donderdagavond op onze zeeklas is ook fuifavond. Bewonder de foto's van jullie spruiten... commentaar is overbodig.
De fuif betekent meteen ook het einde van de zeeklas. Morgen vrijdag gaan we nog go-carren. Ouders die kinderen komen ophalen zijn welkom stipt om 13 uur. Gelieve te wachten op de parking of in de tuin en het hotel niet te betreden. Vergeet uw mondmasker niet. De bus brengt de andere kinderen naar school tegen 14.30 uur. Dan kan je ook de valies en de fiets ophalen. De valiezen staan onder het afdak van de nieuwbouw kant Brugsesteenweg. In tegenstelling tot wat er in het zeeklasboekje staat en wegens de coronamaatregelen kan je 's morgens nog geen valies ophalen. Zorg alvast voor een extra doos waspoeder. 't Zal nodig zijn!
Tot morgen!
Bedankt voor jullie medewerking en het vertrouwen in ons zeeklasproject.

Groetjes vanuit De Zeekameel
Bart, Anthony, Bo, Greet, Veerle, Luc

Link naar fotoalbum: Fotoalbum dag 3

Link naar fotoalbum: Fuif


Zeeklas dag 2

't Was weer een dag vol verrassingen... het begon met de fietstocht naar Nieuwpoort... vergeten fietscode, verloren fietssleuteltje... Een enkeling keek zo vol bewondering naar Koning Albert op zijn paard met een kettingbotsing als gevolg op de brug in Nieuwpoort. En dan was er nog een lekke band en kwam een leerling onzacht in aanraking met een paaltje midden op het fietspad. Leerling ok, de fiets iets minder... En dan ondervind je dat picknicken lastig is als je lunchpakket nog in De Zeekameel op je bed ligt... Als apotheose ontdekte een leerling dat zijn valiescode niet meer werkte. Lastig als je net uit de douche komt... Een ijzertang kwam goed van pas. Verrassingen? Eigenlijk niet, het zijn de kleine dingetjes die we elk jaar wel meemaken. 
Dus concentreren we ons maar op de leukere zaken van de dag. Het strandstrategospel bijvoorbeeld en de lunch in de beachbar in Nieuwpoort. Op de middag zorgde een gunstig tij dat de garnaalvisser-te-paard aan de slag kon. De vangst was mager... een slecht seizoen blijkbaar... te weinig stormweer. Maar tussen de krabben en de pietermannen zaten genoeg garnalen om voor een lekker dessertje te zorgen. Persoonlijk vond ik het voederen van de meeuwen met de krabbetjes minder leuk. Ik zag menig naamgenoot verdwijnen in de lucht. Met de vangst trokken we naar de woonst van paard en visser om nog eens goed te sorteren, te spoelen en te koken. Na wat oefenen hadden de meesten onder ons de truc te pakken: twee knikjes in de staart en op de kop duwen en smullen maar. Niet iedereen was er meteen fan van. Zal wel veranderen als ze wat ouder worden. Tip... combineer de geirnaars met een lekkere frisse Rodenbach. De dagutistap sloten we af met een zoektocht op de dijk. In kleine groepjes gingen de kinderen, gewapend met een iPad, op zoek naar verstopte qr-codes wat dan weer sleutelwoorden opleverde.
Morgen brengen we de dag door in Noord-Frankrijk. We gaan wandelen op Cap Blanc Nez en ravotten op het strand van Ambleteuse bij het fort van Napoleon. Hoogtepunt wordt zeker het zeeaquarium Nausicaa in Boulogne-sur-Mer. Het belooft een lange, leerrijke dag te worden. Misschien ook een stille dag... want eens over de grens spreken we enkel nog Frans! A demain et bon vent!

 

Link naar ons fotalbum: Fotoalbum dag 2


Zeeklas dag 1 - fietstocht, strandspelen, wandeltocht

Om negen uur naar bed? Zo vroeg? Dat hoorden we deze namiddag op het strand van Westende tijdens een partijtje petanque of kubb. Om halfacht na onze avondwandeling door de duinen klonk het al helemaal anders. Mogen we niet wat rusten op onze kamer? We zijn al wat moe hoor...
Begrijpelijk natuurlijk. Na de fietstocht van bijna vijftig kilometer (proficiat voor jullie moed en doorzettingsvermogen, jullie verdienen allemaal een pluim), gesleur met valiezen naar de kamer via de noodtrap (alle bubbels in de Zeekameel hebben een aparte ingang en trap), een eindeloos gevecht om dat donsdeken in de overtrek te krijgen, na weeral een fietstochtje naar Westende, het beklimmen van de nieuwe uitkijktoren in Middelkerke, strandspelen, een lekker avondmaal (hamburger met aardappeltjes-gratin-dauphinoise, sla en een chocoladepudding als dessert) en tenslotte een avondwandeling, is de kaars bij de meesten bijna uit. Daarnet zaten alle kinderen nog even in de douche en nu daalt er een zalige stilte (voor de leerkrachten dus) neer op het eerste verdiep van De Zeekameel.
We houden nog even de wacht op de gang waarna de babyfoon met camera het van ons overneemt. De leerkrachten verzamelen straks nog even voor een debriefing en afspraken voor morgen. Dan staat weer vanalles op het programma maar dit keer concentreert alles zich op de dijk van Nieuwpoort.
We willen via deze weg ook nog eens alle ouders en grootouders bedanken die deze morgen met ons zijn meegefietst. Bedankt voor jullie inzet, jullie geduld, jullie aandacht voor de veiligheid en alle extra maatregelen die corona met zich meebrengt. Zonder jullie zou er geen zeeklas zijn. Bedankt ook aan al de collega's die deze week op school heel veel bewakingsopdrachten van het zeeklasteam overnemen. We denken (soms) aan jullie als we zalig languit op strand liggen terwijl de kinderen ravotten.
Nog even aandacht vragen voor ons gastenboek. Daarop kunnen jullie boodschappen posten voor jullie (klein)kinderen. Die lezen ze morgen op de tablet tijdens het ontbijt.
Slaapwel.

 

Link naar ons fotoalbum: Fotoalbum dag 1


 

Beste ouders en leerlingen, volgende week is het eindelijk zover! Dan start een toch wel heel speciale editie van onze zeeklas. Foto's en een dagelijks verslag zullen hier elke avond terug te vinden zijn. De weergoden zijn ons alvast gunstig gezind, we zullen dinsdag vlot kunnen fietsen!

Reacties

Wat een prachtige foto's! Heel tof om te zien hoe jullie samen spelen en plezier maken. Je zal zeker veel te vertellen hebben. We zijn benieuwd naar de foto's van de fuif ;-)
Geniet van jullie laatste dag en tot straks, bij het aperitiefje :-)
Dikke zoen van Stan, Nelle, papa en mama xxx

dag louis
hoe gaat het op zeeklas?
ik ben blij dat je vandaag terugkomt dan kunnen we weer samen spelen met len en Luka.
Van Jules

Beste Juffen & Meesters,

Aan jullie allemaal samen een dikke duim omhoog & dankjewel om deze schitterende zeeklassen opnieuw voor elkaar te krijgen, vooral met deze - niet altijd evidente - omstandigheden. Zonder jullie toewijding & inzet & nog zoveel meer, zou dit niet mogelijk zijn! Merci & geniet van het weekend. :)

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.
epicworld