Zeeklassen 2018

De zesdes gaan op zeeklassen. Volg hier hun avonturen..

 

donderdag 13 september
Daarnet hebben we de foto's van vandaag online gezet. Het werd een mooie mix van blauwe luchten boven Cap Blanc Nez, de blinkende white cliffs of Dover, leuke strandperikelen in Ambleteuse bij het fort van Vauban en spectaculaire vissen in Nausicaa. Was het gisteren een rot weer, vandaag was de meteo ons goedgezind. De wandeling langs de klippen van Blanc Nez was voor velen een openbaring. 
Ondertussen zijn we weer op vaderlandsche bodem in De Zeekameel. We kregen net het bezoek van een pak collega's uit De Brug. De aanblik van de kamers was gelijk evenredig met de geuren die er opstegen. Houd die wasmachines en vooral wat extra wasverzachter alvast klaar. Deo in overdadige hoeveelheden zorgde voor nog meer verwarrende geuren maar dat kon de pret niet derven op de fuif. Die barstte los onder de kundige leiding van dj Hjordis. De bar draaide op volle toeren en hoe later op de avond hoe meer de slowtjes succes hadden. Geniet van de foto's.
Ondertussen is de rust op de eerste verdieping weer teruggekeerd. We zijn klaar om onze zeeklas morgen af te sluiten. We beginnen eerst met de meest lastige klus. Valiezen maken en de kamers leegmaken. We hopen maar kunnen niet verzekeren dat alles in goede orde terugkeert. Sommigen van jullie hebben misschien het geluk dat de meeste kleren in de valies nooit zijn gebruikt... In de voormiddag worden de koffers al naar school teruggebracht. Je kan ze komen afhalen vanaf 10.30 uur in de hal van het oude gebouw. De fietsen komen rond 14.30 uur aan.
De kinderen genieten ondertussen nog van wat gocarten op de dijk van Westende en na een paar lekkere hotdogs zijn we rond 13 uur klaar om terug naar huis te keren.
Ouders die hun kinderen en fietsen komen ophalen in Lombardsijde zijn welkom om 13 uur. De bus met de andere leerlingen vertrekt hier om 13.30 uur.

We willen ook langs deze weg de mensen van De Zeekameel van harte bedanken voor hun goede zorgen. Het was hier trouwens de twaalfde editie dus we voelen er ons al jaren thuis. Bedankt ook aan jullie kinderen om er samen met ons een toffe zeeklasweek van te maken. Jammergenoeg is het vanaf maandag weer business as usual en kan het schooljaar in het zesde leerjaar echt van start gaan.

Dank aan de collega's Anthony, Luc, Bo, Sandrine, Katrien en Laure 

Tot een volgende keer
Meester Bart

 

woensdag 12 september
Compleet tegen alle afspraken in heeft het vandaag geregend! Geen plensbuien maar van die ambetante, miezerige toestanden waarvan we vervelend kletsnat werden. Maar dat weerhield ons niet om vanmorgen opnieuw op de fiets te springen en richting Oostduinkerke te fietsen waar we een afspraak hadden met de garnaalvissers te paard. Van de regen hadden paard en ruiter/visser geen last. De garnalen daarentegen hielden duidelijk niet van het slechte weer. Zoals de visser zei: "De zee geeft soms en soms niet." Gisteren konden ze nog vier kilogram geirnaars vangen. Vanochtend waren het een paar handvol. Pietermannen waren er wel in overvloed en ook mijn naamgenootjes lieten zich van hun beste kant zien.
Na de magere vangst volgden we met onze fietsen paard en kar het binnenland in. Daar kregen we wat uitleg en werden de beestjes op een houtvuurtje gekookt. Het verbaasde ons hoeveel leerlingen gretig smulden. Al moet het gezegd dat garnalen pellen alweer zo'n eindterm is waar u als ouder een tandje moet bijzetten. Er werd bij wijlen flink gevloekt als er weer al eens een garnaallijfje in de staart bleef steken. Ook de leerkrachten genoten van het aperohapje maar ze misten wel een frisse Rodenbach...
Picknicken deden we in beachbar De Strandjutter in Nieuwpoort-Bad met dank aan de uitbaters om hun interieur compleet te herschikken zodat wij warm en droog onze sandwichkes konden verorberen. Wat genoeg energie opleverde om aan de namiddagactiviteiten te beginnen. Gewapend met een iPad trokken de groepjes over de dijk op jacht naar de verstopte QR-codes wat dan weer sleutelwoorden opleverde.
Het duinenspel lieten we dit keer achterwege. In nat zand gaan ploeteren vonden we er net iets over. Niemand die mopperde want dat afstel leverde meteen een extra uurtje Sunparcs op. Van de regen kwamen we dit keer niet in de drop maar in de tropen terecht. En of er werd genoten!
Je begrijpt dat het aanvallen geblazen was toen Bart met zijn pot spaghetti af kwam. De ruime porties pasta en al dan niet vegetarische bolognaisesaus ruimschoots overgoten met tabasco en kaas werden afgesloten met een lekkere chocoladepudding. Als die combinatie maar goed komt vanavond en vannacht.
Na de douche konden de Zeekameeltjes kiezen: ofwel lekker chillen op de kamer of gieren bij een Kampioenenfilm in de ontspanningsruimte.
Straks doven we de lichten en als jullie spruiten ook vanavond zo voorbeeldig en rustig gingen slapen als ze da gisteren deden dan zullen jullie vrijdag heel erg tevreden leerkrachten ontmoeten.
Morgen staat Frankrijk op het programma. We rijden via Duinkerke en Calais naar Cap Blanc Nez en zo verder langs de Côte Opale tot aan Nausicaa in Boulogne sur Mer. Het belooft een heel rustige en stille dag te worden want vanaf de Frans-Belgische grens wordt er enkel nog Frans gesproken...
Tot morgen!

 

Dinsdag 11 september
Dag één zit er bijna op! Terwijl jullie spruiten in de douche zitten en zich klaarmaken voor de nacht zoek ik een rustig plekje op in De Zeekameel om jullie wat bij te praten over de voorbije dag. 
Om 8 uur werd de start gegeven voor weer al eens een legendarische fietstocht. We werden uitgewuifd door enthousiaste ouders al zagen we ook wat bedenkelijke blikken: zouden de kinderen de uitdaging van 50 km fietsen aankunnen? We kunnen jullie alvast gerust stellen. We zijn allemaal goed en wel aangekomen. Hier en daar waren een duwtje of een paar rustmomenten nodig om het gevecht met de zuidwestenwind te winnen maar uiteindelijk zat iedereen rond 13 uur aan tafel in De Zeekameel voor een deugddoende broodmaaltijd. We namen afscheid van de ouders en grootouders die hebben meegefietst. We willen al die mensen van harte danken voor hun inzet en bezorgdheid over hun en andermans kinderen. Zonder de hulp van deze mensen zou het gewoon onmogelijk zijn geweest om deze tocht te organiseren. Dankzij hun medewerking hebben de kinderen een ongelooflijke prestatie kunnen leveren. Duizendmaal dank!
En toen begon het gesleur met de valiezen naar de kamers op de eerste verdieping. Een donsdeken in een overtrek steken bleek voor vele kinderen een nog lastiger karwei dan 50 kilometer fietsen. Jullie weten alvast waarop eens mag geoefend worden thuis, kwestie van alvast ook die eindterm dit jaar te halen...
Rond de klok van drie sprongen we alweer op onze fiets. In de duinen van Sint-Laureins speelden we enkele setjes kubben en werd er geravot in het zand. Er was zelfs nog energie over om op het strand van Westende pootje te baden. Ondertussen hadden Bart en Lieselot van De Zeekameel voldoende vol-au-vent en frieten klaar voor ons avondmaal. Met moeite kregen we er ook nog een éclair bij. Met een laatste krachtinspanning ging het tenslotte nog eens naar de duinen voor een flinke avondwandeling.
Na het douchen en bij een enkeling na wat heimweetranen later is iedereen toch klaar geraakt voor de nacht. Hopelijk is alle energie nu opgebruikt zodat de leerkrachten de gangwacht tot het minimum kunnen beperken. Gelukkig hebben we onze 'baby'foon met nachtcamera mee die mee een oogje in het zeil houdt.
Via dit gastenboek kunnen jullie ook een boodschap nalaten. Dat krijgen jullie kinderen dan te lezen bij het ontbijt.
Morgen staat weer heel wat leuks op het programma. Nu nog hopen dat de regenwolken die van over zee binnendrijven hun vrachtje wat verderop in Roeselare droppen en niet hier in Lombardsijde!
De foto's van dag één staan ondertussen ook al online.

Tot morgen!
Meester Bart, Meester Anthony, Meester Luc, Juf Bo, Juf Sandrine en Juf Laure.

Laat hieronder alvast een bericht achter.

Reacties

Ik ben klaar voor de zeeklassen 2018-2019. Ik kruip alvast al om 19 uur in mijn bed om fris te zijn morgen... ;)

 

[url=https://cashadvance911.com/]bad credit loan online[/url] [url=https://badcreditloansguaranteedapproval2018.com/]bad credit loans guaranteed approval[/url] [url=https://loanswithbadcredit2018.com/]no credit check loans guaranteed[/url] [url=https://gapinsuranceforcars.com/]auto gap insurance providers[/url]

Heeeeeel veeeel succes aan iedereen!! Maak er een mooie reis van samen!!! Jullie kunnen dit samen!!

Veel succes aan alle fietsers morgen. En een fantastische week voor iedereen. Geniet er van. !!! GO FOR IT leerlingen van het 6e leerjaar.

Heel veel succes aan alle 6de klassers, geniet van jullie weekje aan zee. De leerkrachten maken er alvast weer iets onvergetelijks van! De mama s en papa s zullen jullie vrijdag weer met open armen ontvangen :)
Tot vrijdag

Heel veel succes morgen aan alle toffe meiden en coole gasten van het 6de leerjaar. Geniet van de vierdaagse aan zee. Maak er een top editie van! Ook aan de leerkrachten heel veel succes en plezier!
Tot vrijdag.

Heeeeeel veeeel succes aan iedereen!! Maak er een mooie reis van samen..........:)

Heel veel succes met de fietstocht! Jullie kunnen het! Geniet van de zee en het avontuur :-)

Het was zalig om mee te fietsen ondanks de felle wind ... Voor de ene ging dit al wat vlotter dan de andere maar mits wat duw en trek werk is iedereen veilig geland . ondanks de wind en de kasseistrook waar alle kids zich naar Roubaix waanden hebben we zonder al te veel schade en kleerscheuren deze tocht overleefd ... Bedankt aan alle helpers ... Fietsers en leraars

Hopelijk is iedereen goed gearriveerd in de Zeekameel! Geniet van de vele activiteiten!!!
Ik verlang al om de vele verhalen te horen.

Dag Marie-Alix, proficiat met deze topprestatie! Geniet van de zee samen met je vriendjes en vriendinnetjes!
Ps ons nieuw kipje is een cutie

Goed gefietst! En dat met behoorlijk wat tegenwind.
Jullie mogen trots zijn op jullie prestatie.
Vergeet niet om de komende dagen vooral te genieten.
En een dikke zoen voor Oscar.

Dan heb je pech ik kom niet terug !

Wat hebben jullie fantastisch gefietst deze morgen! Trots op jullie! Zalig om jullie te zien genieten daar aan het zeetje. Maak er een superweek van vol vriendschap en plezier. Weer een prachtig verhaal om in jullie levensboekje neer te pennen. Goede nacht en we kijken uit naar jullie avonturen van morgen.

Jullie hebben fantastisch gefietst! Goed gedaan!
Slaap lekker! Veel plezier de komende dagen. Geniet ervan!
Dikke zoen en knuffel voor Ella <3

Fantastisch gedaan iedereen!! Geniet van jullie mooie uitstap. Zo te zien op de foto's is het daar super leuk !
Dikke kus Benthe vanwege mama-papa-beau en jack en snuffie ;-)

Ik heb super geslapen het is hier echt tof. Vandaag gaan we naar de garnaalvissers te paard en naar sunnparks.
Dikke kus benthe

Waaaw, heel knap van jullie allemaal, en ook van de macaroni-opa ;-) Geniet van al die superleuke momenten samen, we verlangen om jullie avonturen te zien en te horen. Veel groetjes!
P.s. Stan, die éclair zal jij nog wel opgekregen hebben denk ik, haha!

Goed gedaan Briek en ook alle kinderen van het zesde leerjaar
Dank aan alle begeleiders
Geniet nog van jullie weekje aan zee

met zijn allen zijn we fier op jullie prestaties , doe zo verder

dag prullewup, super gedaan meid !! we wensen jou ( en alle zesdeklassers) een suuuuuuper vierdaagse, geniet van de zee, van het strand, kortom van alles wat de natuur te bieden heeft.... en tetter er ondertussen maar op los met je vriendinnen, geniet, geniet, geniet !!!!!!!!!
dikke kus en knuffel van ons allemaal ( en een poot van Mira)
mama, papa, Maarten en Michiel

Dag mamatje, het is hier superleuk en super lekker eten! En straks gaan we gaan zwemmen....De fietstocht was ook supertof maar wel lastig! Ik ga nu eten maar ik hou suuuuuuperveel van jou!! Xxx Je prullewuppie

hé Noor, ik voel tot hier dat het leuk is.... wat de fietstocht betreft, er was ook heeeel veeeel wind hé meid.... gelukkig had opa een spandoek gemaakt om jou en oma wat uit de wind te zetten :-) :-) en gelukkig had je een gigantisch goede fiets :-) en je hebt het toch maar gedaan!
wat goed dat het eten lekker is!! wat hebben mama en jouw twee ervaren-zeeklas-broers ook alweer gezegd?????
vandaag was het hier een miezerige dag, saaie grijze lucht..... dan was sunparcs stukken beter !!
morgen cap-griz-nez... dat ken je wel hé!! hopelijk zie je Engeland nu wel eens een keer....
groeten van je gamende broer Michiel, de mee-naar-de-foto's-kijkende broer Maarten en de weer rond-in-huis-crossende hond Mira.... en mama natuurlijk.... baai baai en tot morgen!

Proficiat dat jullie allemaal zo goed gefietst hebben!
Geniet maar van de leuke, toffe zeeklassen!
Nog een dikke knuf voor Sade.
Van Faye: geniet van de zeeklas! Das de leukste week van het lager xxx

Proficiat aan alle fietsers. Topprestatie !
Dat het een weekje mag worden vol nieuwe uitdagingen ,vriendschap en plezier.
Een dankjewel aan de leerkrachten voor de goede zorgen!
Dikke knuffel Lara van papa, mama, zus Fien en Nero

Het is hier leuk , ik mis jullie wel
Dikke zoen lara

Hallo Olivia'tje! Alleen terugkeren met de fiets was misschien toch niet zo'n goed idee.
Amai m'n kont! :-) :-P
Jullie hebben dat fantastisch goed gedaan, zelfs met een orkaan onderweg ;-) !!
Maak er 4 supertoffe dagen van met z'n allen!
Vele groetjes van Viktor en Cyriel, mama en papa.

Goeie morgen Arthur en alle andere 6de klassers, leerkrachten en begeleiders.
Ik hoop dat jullie allemaal goed geslapen hebben en aan het genieten zijn van een heerlijk ontbijt.
Geniet met volle teugen van vandaag!
Veel plezier!

Hallo ik mis jou maar het is super leuk.

Goedemorgen Lisa,
hopelijk lekker geslapen lieve schat!
Geniet van je vrienden, de zee en ;) lekker eten xxx
Dikke kus en knus

Alvast proficiat aan Maxim en alle zesdejaars, leerkrachten en begeleiders voor de sterke prestatie gisteren. hopelijk goed geslapen zodat er voldoende krachten opgedaan zijn om er een mooie vierdaagse van te maken.
grts van Tim, mama papa opa oma en natuurlijk brownie.

Goeiemorgen allemaal,
Hopelijk allen goed geslapen na een TOP dagje !
Proficiat ! Jullie hebben dit gisteren allen fantastisch gedaan.
Maak er maar een super leuke week van.
Een dikke zoen voor Cyril ...

Oeps hier wat regen...

Dag Jules,

Hopelijk goed geslapen.. Julia zocht jou overal..Toen is ze maar bij Marie gaan.slapen.  Geniet er maar van !  Maak maar veel plezier met jouw vrienden.  Groetjes van Julia (snoes)

Hey Ambertje, hoe is het daar aan zee? Goed geslapen? Waren de garnaalvissers de moeite? Nog veel plezier van ons allemaal!!! Dikke zoen!!! (Ook van Matis)

Dag Axana,we zijn supertrots dat je de 50km hebt doorstaan! Hopelijk viel de eerste nacht goed mee. Leuk om te lezen dat alles heelbgoed gaat met iedereen. Ik kijk al uit naar vrijdag,maar amuseer je eerst maar rot en kom dan naar huis met super leuke verhalen. Dikke knuffel mama xx

In particular, you will find 3-reel, 5-reel,
multi-reel slots, massive jackpot and video slot machine games, where maximum winn ccan reach
countless dollars. numbers iin a fifth of these worldwide,so it will be
all to easy to azsume a rise to $9 billion within five
years is surely an explosion. Possibility to even plpay rummy to win rewrds on an hourly basis: On some occasions you will get the
chance to try out rummy with the chance to wiin hourly rewards.

Visit my blog post: <a href="https://www.rsstop10.com/directory/rss-submit-thankyou.php">link</a>

Hey Gentil,
Goed te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Een dikke proficiat aan iedereen om deze lange fietstocht tot een goed einde te brengen. We wensen jou alvast fijne zeeklassen toe en zijn benieuwd om je verhalen te horen! We missen je.

Dikke kus van papa en zus

Dag Amber ,hoe ist het daar goed gelukt om met de fiets te gaan . Is al leuk geweest geniet er nog maar van vele grtjes van ons X

Dag Sade, leuke dag geweest vandaag? Op de foto’s te zien denk ik van wel.
Nog heel veel plezier!
Mama, papa en Faye

Ja het waq gisteren echt heel leuk behalve dat het niet zo'n mooi weer was , maar sunparks was heel leuk.
Ik vind het niet zo leuk dat het bijna voorbij is maar aan de andere kant ook weer wel omdat ik jullie dan terug zie
Groetjes Sade :)

Aan Eduard en alle 6 jaars. Geniet maar volop van deze toptrip! De regen is in Roeselare alvast van de partij. Hopelijk mag de zon nu volop voor jullie schijnen. Groetjes mama en papa.

Dag Linn,

Net de foto’s bekeken van vandaag. Wat een natte dag. Hihi. Maar nu we weten dat je garnalen kan pellen, gaat mama voortaan ongepelde garnalen kunnen kopen zodat jij ze kan pellen.
We missen je hoor thuis. Maar zien dat je een leuke tijd hebt met uw vrienden.
Wat had je geluk met jullie dessertje vanavond, hier staat de chocoladepudding ook klaar voor vrijdag.
Nogmaals proficiat met jullie knappe prestatie gisteren. Bravo!!!

Vele groetjes
Papa, mama, Lars & Illy
Fleurke, Stafke, Falco en Gustje.

Xxx

Hoi Lara
Hier ook de hele dag regen. Bij jullie ook zo te zien. Jammer!! Het zag er allemaal leuk uit.
Veel gelachen met de leuke film?? Veel plezier op de bus naar Frankrijk. Hopelijk zal je Engeland kunnen zien.
Het einde van de zeeklassen is al in zicht. Je mag trots zijn op jezelf.
Kusjes papa, mama en zus Fien

Dag mama ik hoop ook dat ik enland kan zien en hoe is het met nero ?
Groetjes lara

Hey hey Arthur. Dag 6de klassers en leerkrachten.
Jammer dat het regende vandaag. Victor en ik probeerden de wolken weg te blazen maar het lukte ons helaas niet. We zien op de foto's dat jullie ondanks de regen toch hebben genoten. En, garnaaltjes geproefd? Vind je die nu lekker?
Een uurtje langer zwemmen, daar heb je zeker van genoten! We voelden het gespetter tot hier! ;-) We hebben de zon al besteld voor morgen. Het wordt een super dag in Frankrijk. Victor vindt het super jammer dat hij niet mee kan en mag naar Nausicaa. Maar hij heeft zijn zeeklassen al gehad. Nu is het aan jou om er super van te genieten en veel plezier te maken met je vrienden.
Maak er terug allemaal een onvergetelijke leuke dag van!!!
Dikke knuffel en zoen van Victor en moeke - van Sammy en Lily een pootje. ;-)

Goedemorgen Ella
Lekker geslapen? Geniet van het dagje Frankrijk! De zon zal vandaag hopelijk wel van de partij zijn.
Maak er terug een superleuke dag van!
Dikke zoen en knuffel
Mama en papa

Goedemorgen Benthe!!
Hoe gaat het? Lekker geslapen?? ik zie dat het leuk is op de foto's!!
Genet van jullie mooie uitstap vandaag en doe vanavond maar een beetje zot op de fuif ;-) ( maar ook nie te zot he ;-) )

Love you!!!!!

groetjes: mama, papa, beau, jack en snuffie!!!

Hoi Stan en zeeklassers , hoe gaat het daar? Of moet ik zeggen "bonjour" want ik hoorde dat jullie naar Frankrijk gingen en als jullie over de grens gingen dat jullie dan Frans moesten spreken. En ik zag dat het daar super tof was en ik verlang tot ik in het zesde zit.En als je terug bent Stan dan eten weee...WRAPS! Veel groetjes van je broer Gust,en de zoenen van de rest.

Reactie toevoegen

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Dinsdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 16:30
 
1 Begin 2 Voltooid