Zeeklassen 2019

Volg hier onze avonturen...

 

Donderdag 12 september 2019

Goeieavond,

Alweer een onvergetelijke dag die erop zit. Het begon deze morgen vroeg met een rustige busreis naar Cap Blanc Nez. Het werd meteen duidelijk: onder een mooie blauwe hemel waren de white cliffs of Dover goed te zien. Groot-Brittannië is er dus nog altijd en de brexit is nog niet voor morgen. Boven de klippen enkele witte wolkjes maar het konden ook de wapperende haren van Boris zijn. We hebben er ons verder niet mee bemoeid en na een uitgebreide fotoshoot (zie onze fotopagina op de website) wandelden we langs de Franse falaises naar beneden naar het gelijknamige restaurant Les Falaises. Daar zien ze de Belgen graag komen. Een welverdiende picknick werd weggespoeld met een frisse cola, pardon coca in het Frans, met een perrier of een jus d'orange en voor een enkeling een picon-vin-blanc netjes gecamoufleerd in een colaglas ;). Volgende stop was Ambleteuse waar we rond het fort van Vauban de zee wat aanvulden met keien. Ondertussen betrok de hemel en verschenen er witte schuimkoppen op de golven. De kinderen amuseerden zich te pletter en we bleven er zelfs wat langer plakken dan verwacht. Voor ons, volwassenen, mooi om zien hoe de kinderen zich amuseerden met wat keien en een bijna stormachtige zee. Maar we moesten verder. In Nausicaa in Boulogne-sur-Mer verbaasden we ons over duizenden kleurrijke vissen. De kinderen konden niet vlug genoeg bij de haaien geraken maar ook het aaien van de vissen in de aaibak was een attractie op zich. Nausicaa werd onlangs uitgebreid met een tweede bassin. Een indrukwekkende glazen tunnel en een al even verbazende immense glazen aquariumwand lieten zelf de grootste babbelaars stilvallen. Terug thuis stond de barbecue al te roken. Bart en Lieselotte zetten hun beste beentje voor want vanavond aten naast onze school nog twee andere scholen, goed voor 180 extra couverts in de Zeekameel. Wij trokken ons in stilte, relatief natuurlijk, terug in de kelder van ons hotel waar tot ieders verrassing een ware discotheek zit. Deejee Anthony draaide de plaatjes, de kinderen sloegen meteen aan het dansen en genoten van een chipje en een drankje en werden nog vergast op een frisse eclair. Tegen halftien was het feest voorbij. Jullie spruiten zochten gewillig hun kamer op en het is weer stil in de Zeekameel. Morgen willen we nog graag gaan go-carren, hopelijk speelt het weer ons geen parten want ze voorspellen wat regen. Ondertussen vertrekken de valiezen morgenvroeg al naar Roeselare. Je vindt ze in de inkomhal van het oude gebouw rond 10.30 uur. Wie wil kan de vuile was al komen halen. Wie weet ben je verrast en heeft jouw spruit de hele week hetzelfde aan gehad. Werk gespaard! Ouders die hun kinderen komen ophalen aan zee zijn welkom op 12.30 uur. De fietsen staan op de speelplaats Brugsesteenweg rond 14 uur. De schoolbus arriveert in Roeselare rond 14.30 uur. 
Bedankt, nogmaals, aan alle ouders die meewerkten, meefietsten. Dank aan ons zeeklasteam en de grote delegatie leerkrachten die ons gisterenavond een bezoekje bracht. En vooral dank aan alle zesdeklassers voor hun inzet, medewerking, voor het flink opvolgen van alle opdrachten. We zijn ervan overtuigd dat ze een onvergetelijke ervaring rijker zijn.

 

Woensdag 11 september 2019

En wat hebben we vandaag weer geleerd? Dat meteo-app'jes niet te vertrouwen zijn. De helft plus één gaf mooi weer aan, de andere helft min één gaf buien aan en de laatsten haalden het. We fietsen vanochtend gezwind naar Nieuwpoort-Bad. Daar liepen de kinderen in kleine groepjes een zoektocht met de iPad in de hand. Ze moesten daarbij wel wat druilregen trotseren en dat deden ze zonder morren. Er was geen alternatief trouwens, tenzij een lesje zeeklaswiskunde maar daarvoor pasten ze allemaal. Deze middag haalden we de knapzak boven en picknickten we op het terras van de beachbar De Strandjutter. Jammergenoeg viel ons grote duinenspel letterlijk in het water. Ietjes te veel regen maar het alternatief, ietsje langer in Sunparks, werd dan weer met voltalligheid van stemmen goedgekeurd; the ayes have it, the ayes have it! Vervolgens fietste iedereen weer voorbeeldig in een lange rij naar Lombardsijde. We genoten van de file die we in het centrum van Nieuwpoort creëerden. Eens zalig nietsdoen is ook leuk. Een uurtje platte rust of een gezelschapsspelletje net voor het avondmaal viel ook in de smaak. Net als de spaghetti bolognese die klaarstond in de eetzaal. Deze avond doen we het rustig aan. We gaan wat Netflixen in de polyvalente zaal met een aangepast filmpje. Wie wat vroeger onder de lakens wil, kan dat ook. Want morgen volgt weer een druk programma. We trekken naar Noord-Frankrijk. Wat wandelen op (en af) Cap Blanc Nez en kijken of Groot-Brittannië er nog wel ligt. We zullen alvast met de hele groep heel erg luid 'Order! Order!' roepen. 't Is daar nodig! Dan nog wat ravotten op het keistrand in Ambleteuse bij het fort van Vauban. En natuurlijk de topper van de zeeklas, een bezoekje aan het verbazingwekkende zeeaquarium Nausicaa in Boulogne-sur-Mer. Het belooft een rustig dagje te worden want eens over de grens... spreken we enkel nog Frans! Vive la France en de groeten van jullie spruitjes! En niet vergeten: berichtjes sturen naar jullie kind kan via het gastenboek.

Dinsdag 10 september 2019

Goeieavond,

Het is nu bijna halftien en de stilte is neergedaald op het tweede verdiep van de Zeekameel. In de ene kamer ging dat al wat vlotter dan in de andere maar ondertussen is bijna iedereen in dromenland. 'We zijn niet moe', zeiden velen maar hun oogjes vertelden ons iets anders. Logisch ook. Jullie spruiten hebben vandaag 52 kilometer gefietst, wat een prestatie! Dit is iets wat ze niet gauw zullen vergeten. Deze namiddag fietsten we ook nog eens naar Sint-Laureins. Op het strand speelden we een Kubb-tornooi en verzamelden we enkele kilo's zand die we vervolgens op de binnenkoer van het hotel weer achterlieten. Een flinke douche bezorgde ons de nodige eetlust. Bart en Lieselotte van De Zeekameel hadden ons een rijkelijke vol-au-vent met frietjes bereid waarna we weer energie hadden voor een zaklampentochtje door de duinen en langs het strand van Lombardsijde.
We willen heel graag ook nog eens via deze weg de vele ouders bedanken die deze ochtend meefietsten. Dank ook aan de twee papa's die als bezemwagen de groep volgden. Ze hebben weinig werk gehad. Alle leerlingen waren tegen de middag aangekomen in ons hotel. Het werd een editie om niet te vergeten. Niet te warm, niet te koud en bijna geen wind, zeer uitzonderlijk en zalig fietsweer. We hebben andere jaren gehad waar het beuken was tegen de noordwestenwind langs de IJzer.
Ondertussen kan je onze belevenissen ook in beeld bekijken via onze website. Geniet ervan en tot morgenavond.

Het zeeklassenteam

Reacties

Hey Mientje!! Veel plezier op zeeklassen!! Ben zo trots op jou dat je helemaal tot aan de zee hebt gefietst !! Ik zie je graag! Veel liefs, grote zus Xx

Helaba schatteke
Proficiat dat je zo ver hebt gefietst!
Geniet hiervan en maak veel lol, het zonnetje is alvast van de partij! Het zal een fantastische week worden!
Kusje mama
Ik mis je x.

Dag keppeke
Nen dikke bravo dat je zover gefietst hebt!
We hebben al leuke foto’s gezien van oma en opa. Met de poes is het al veel beter!
Maak veel veel veel plezier en geniet ervan!
We missen je hoor!
Mama en papa

Super! proficiat dat je zoveel hebt gefietst! Veel plezier ! kussen van mama, papa , Zuzia en Hugo

Dag broer, ik heb een platform gemaakt voor jou op Ark, het is gelukt. Nu ga ik een ijsje eten. Veel plezier! We missen je.

Veel plezier daar bolleke,geniet er maar van. Love you ventje

Lotte en lieke vermont heel veel plezier deze week. Knu xxx love you

Het was leuk de zesdeklassers te begeleiden naar zee, goed gedaan iedereen! Nu verder genieten en veel plezier maken!

Dikke kus Zita en geniet van jullie verblijf daar!
Xx

Bravo Roberta we zijn trots op je dat je zoveel op een fiets rijdt. kus je moeder papa en Lucky

Bravo , wij zijn trots op jou , Je zal wel goed slapen na zo een fietstocht.
Veel plezier en vele kusjes
Mama & Papa

Josse, mooi tochtje deze morgen met de fiets. Mooie route en puike organisatie van meesters en juffen!! Proficiat ook aan Kobe en Andreas. En al de rest eigenlijk ook. Geniet daar maar aan de zee met al je vrienden. 't Zal een toffe week worden! Veel plezier! Groetjes van ons allemaal!!!

Goeiemorgen Jef
Ik hoorde van pepe dat jullie fantastisch hebben gefietst. Zoals een echte 'flandrien' Super! (Je reed zelfs sneller dan Nine)
Mededeling van Nine: geniet van deze week. Het zijn de tofste dagen van het lager onderwijs! Dus, maak plezier en geniet er van!
Alvast een dikke merci aan de leerkrachten voor de fantastische dagen.

Jef, alvast een dikke poot van Flosj en tot vrijdag!

Groetjes
de achterblijvers

Goed gedaan!

Goede morgen Josse!!!!
Goed gedaan gisteren, wij zijn fier op jou!!!!
Nu dag 2 geniet maar samen met al jou vrienden en klasgenoten!!!!
Groetjes VV&MM

heeyy gangsteer alles goed met u? Weetje dat we u missen het is zoooo stil hier zonder u .Was het gelukt om de kilometers te fietsen of was het echt lastig hihi. Mohim we love you !! En amuzeer u goed lieve schat
Mams en amsiepinda en safae

heeyy gangsteer alles goed met u? Weetje dat we u missen het is zoooo stil hier zonder u .Was het gelukt om de kilometers te fietsen of was het echt lastig hihi. Mohim we love you !! En amuzeer u goed lieve schat
Mams en amsiepinda en safae

Andreas, er spoelde in Koksijde een sportschoen aan met eendenmossels op. Ze vermoeden dat hij uit Amerika komt. Kijk maar goed rond op het strand! Misschien vind je de andere helft van het paar. De eendenmossels kun je drogen! Het is trouwens ook volop trek bij de vogels. Er werden dwergmeeuwen gezien en er zitten al geoorde futen in winterkleed op de Spuikom. Wie weet passeer je daar!
Geniet van je zeeklas! Liefs, Linde, Jakob, Sybille en Joost

Whaauw, knap gedaan iedereen, zomaar even 52 km fietsen. Zo te lezen, en te zien op de eerste foto's hebben jullie het prima naar jullie zin.
En vandaag staan er ook terug superfijne activiteiten gepland! Genieten met grote G dus!!!
Martijn en Willem zijn vooral benieuwd naar de spannende verhalen, en zotte stoten van de leerkrachten :-)
Sander, stel het wel ginder aan zee! En, ohja, opa en oma zijn vanaf morgen ook op de camping (de Lombarde). Dus niet schrikken moest opa meer dan eens langs de Zeekameel passeren, uit nieuwsgierigheid :-)
Vele groetjes aan allen! *Have lost of fun*

Maak daar allen maar veel plezier! Geniet er van!
We missen je xxx

Liefste Bengt,
Het is hier stilletjes zonder jou, maar ik ben zeker dat je een super uitstap beleeft!
Nog eens proficiat met je prestatie van gisteren !
Love You xxx
Papa, Mama en Jytte

Nieuws van het thuisfront: Adie de kip kraait! Oeps! (Hij klinkt als een fijngeknepen Pikachu.) Veel plezier in Frankrijk! En groetjes aan je vrienden. Dikke knuffels!

Proficiat met jullie prestatie van gisteren. Tijd om te genieten, leuke dingen te doen en jullie leraren beter te leren kennen. Ilonka we kijken al uit naar je verhalen. We hebben ondertussen al genoten van de eerste foto’s. Veel plezier daar

Vele groetjes en kusjes
Mama, papa, Iben en de poezen Promesse en Amarige

Veel plezier van je zus Ymke

Dag allemaal !
Zo leuk om jullie avonturen te lezen...
Wat een belevenis is dat toch ieder jaar...
lieve schatten geniet er maar van, dit zullen jullie nooit vergeten.
Tot morgen dan kom ik meedansen!

Hey Mientje ik zie dag alles toppie is daar ! Geniet er volop van !!! Mis je , papa

Hallo Romy
Hoe gaat het daar is het leuk!
De hondjes missen je hoor
Amuseer je nog verder grt
Mama, papa en Julie

Ik zie aan de foto’s dat je daar veel plezier hebt! Geniet daar maar aan zee!
Dikke kussen van ons allemaal
xxx...

Veel plezier morgen, moge het weer beter zijn! moge de zon je vanaf de ochtend vergezellen. We missen je heel erg Blazej! :*

Hey josse hoe gaat het met jouuu?? Alles goed hier! Hopelijk vind je het mega tof daar! Daagggg!!! Groetjes van je favoriete zus Lizeeeee
Heyhey Josseke! Oe ist?? Hopelijk beleef je daar de leukste week van het zesde leerjaar! Ik mis jou! Knuffel van je favorietste zus Emmaaaaaaa
( PS: als je mooie stenen vindt ga je er dan 1 meebrengen voor mij en Lize?)

Lieve Kobe, iedere avond kijken we uit naar de foto's en verhalen over jullie avonturen aan zee. Het ziet er super uit! We hoorden dat je helemaal tot in Lombardsijde bent gefietst met je pijnlijke knie. Inderdaad heel bewonderenswaardig! Papa is blij met zijn verjaardagscadeautje! Geniet nog van jullie trip. Tot vrijdag! Love you!

Hopelijk zijn die beenspieren al wat meer ontspannen, mijn benen hebben ook wel een nachtje rust nodig gehad! Het lijkt me heel erg leuk daar met die toffe bende. Heb je jou lego mannetjes al uitgehaald?
Als je morgen de hele dag Frans praat dan droom je misschien ook in het Frans.
Tot vrijdag !

Heel veel plezier en fun op zeeklassen louka mama is trots op jou xxx

Dag Jef, Heb je al een zeekameel gezien? Misschien als je heel goed en stilletjes naar het water kijkt! Heel veel groetjes, Peter

Groeten aan iedereen!

Dag Warre, gisteren gespeeld met de leiders van JNM en KSA, was heel leuk! Vandaag naar SASK. Veel plezier aan de zee!

Hey Warre, super gefietst!!! Amuseer je aan de zee... het wordt mooi weer!! Groeten, ma x

Hey Warre, alles goed met je? Kan eigenlijk niet anders want je bent met je vrienden op stap. Nogmaals knap van je hoe je hebt doorgezet tijdens het fietsen... Tot vrijdag... Ik kijk er al naar uit je terug te zien en je verhalen te horen! Pa

Dag Jef,
Amai zeg, dit moeten wel heel speciale zeeklassen zijn. Zo ver met de fiets en dan ook nog naar Frankrijk!
Zeg maar aan de leerkrachten dat wij het een goed idee vinden dat wij zo jullie avonturen kunnen volgen.
Geniet er maar van samen met je vriendjes en … zo zal je ook veel bijleren over de zee. Wij hopen dat je frans gesproken hebt in Frankrijk.
Groetjes
oma en opa

Veel plezier samen en snuif maar veel gezonde zeelucht op!

Willem zegt: " hallo Sander, was het fijn in Frankrijk? En kon je vissen aaien? Zorg je dat je alles net achterlaat in de Zeekameel, zodat ik binnen 2 jaar ook nog kan gaan?!"
Martijn zegt: " vanavond fuif, tof! Na lang zagen, mogen we ook chips vanavond. Als je muziek mag kiezen, kies dan je lievelingsliedje - Brennan Hart -, Zatox is ook goed :-)"
Papa en mama: " we denken heel veel aan jou, en zijn benieuwd om je verhalen live te horen." Groetjes, geniet van je eerste fuif en niet te zat, euh zot :-)

Nog veel plezier en tot morgen Noah

Hey Ivo, Jij hebt daar ongetwijfeld een schitterende tijd met al je vrienden. Geniet er volop van en wij zijn reuze benieuwd naar al je verhalen. Dikke knuffel!!

Ivo je bent leuk en lief en ook heel sterk. Je bent mijn liefste broer. Ivo ik mis je heel erg hard.
Dikke kus.

Hey zus, supergoed van jullie fietstocht! hopelijk beleven jullie allemaal toffe dagen, geniet ervan! groetjes van mama, louis en vic

Dag Andreas, ik verveel mij een beetje zonder jou. Kom maar gauw naar huis. Je broer

Dag liefste schat

Hopelijk heb je al een super fijne tijd gehad! Maar met zo'n tof programma kan dat bijna niet anders hé?
Het is tof dat we toch wat konden meegenieten met de foto's.
We verlangen al om jouw verhalen te horen!
Tot morgen! Love You! XXX Mama en vake

Hey hoe is het? Al veel leuke dingen gedaan?
Ik ben benieuwd hoor!!!het is hier stil hoor zonder jou!tot morgen en veel dikke kussen!

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Dinsdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 11:45 | 13:00 - 16:30