Zeeklassen 2022

dag 3 - daguitstap naar de Côte Opale, Nausicaa, frietjes, fuif

Dank je, weergoden, voor deze droge dag. Meer nog, mille fois merci voor de blauwe lucht en het schitterend zicht op de white cliffs of Dover! De view was zo goed dat we bijna de file aanschuivende Britten konden zien die hun koningin kwamen groeten. De eerste etappe was de Cap Blanc Nez. Enkele weken geleden kwamen daar nog de renners van de Tour de France aan. Nu was het onze beurt. Een fikse wandeling langs de kalkrotsen deed ons al het regenleed van gisteren vergeten. Het was meteen het ideale decor voor een flinke fotosessie. Het resultaat zie je via de fotolink bovenaan onze website. Na de ‘kaap de witte neus’ ging het richting Ambleteuse voor de picknick en wat vrije speeltijd op de rotsen en rond het imposante kasteel. Dat wordt bij vloed een heus eiland waardoor de bewoners steeds moeten nadenken voor ze hun huis verlaten of willen bereiken. Tenslotte reed onze vriendelijke buschauffeur ons naar Boulogne sur Mer. Het blijft een indrukwekkend zee-aquarium zelfs voor de leerkrachten die Nausicaa al meer dan tien keer bezochten. We zagen Nemootjes, haaien, zeepaardjes maar geen Zeekameel. Het indrukwekkende grootste aquariumvenster van Europa deed ons eventjes stilletjes genieten. Op de terugrit vielen enkele leerlingen (en leerkrachten) meteen in slaap zodat we zonder het te weten heel snel weer in Lombardsijde stonden. Vol-au-vent met frietjes, sla, tomaatjes en worteltjes dat was de beloning voor de inspanningen van de kinderen om van deze dag weer iets leuks te maken. Een tweede beloning was het toetje: een lekkere éclair. En de derde beloning… de fuif, daar keken de meesten onder ons reikhalzend naar uit. De fuif is ondertussen gestart. Ik maak straks nog wat leuke sfeerbeelden zodat jullie tegen de klok van halfelf de foto’s van vandaag op de website kunnen bekijken. Morgen hopen we nog te kunnen go-carren op de dijk van Westende maar er wordt weer regen en vooral veel wind voorspelt. Fingers crossed dus. Morgenochtend komen de valiezen tegen 11 uur naar school. WIe ze al wil afhalen om al aan de was en de plas te beginnen vindt ze in de oude inkomhal. De fietsen komen met drie vrachtwagens naar de speelplaats Brugsesteenweg tegen 14 uur. De kinderen die met de schoolbus naar Roeselare komen arriveren rond 14u30. Ouders die hun kind komen ophalen in de Zeekameel zijn welkom tussen 12u30 en 13 uur.
Nemen jullie ook de valies en fietsen mee?

Zo, de zeeklaseditie 22-23 zit er bijna op. Het is weer een memorabele week geweest. Nu we elkaar, leerlingen en leerkrachten, beter hebben leren kennen, kunnen we er maandag met vol enthousiame tegen aan. Nu is het zesde leerjaar pas echt gestart. Bedankt voor de berichtjes. De kinderen genoten van jullie schrijfsels tijdens het ontbijt. Morgenochtend wordt de laatste post bezorgd. En nu ga ik een dansje wagen bij dj Anthony
Slaapwel
Meester Bart
en het hele team

 

dag 2 - quiz - picknick - fietstocht - Sunparks - spaghetti bolognaise - filmavond

 

Goeie avond,

De weergoden besloten om van mijn laatste zeeklas iets speciaals te maken, vooral iets nats… Het was deze morgen meteen duidelijk dat we ons noodplan mochten opstarten. Gelukkig reageerden de kinderen meteen enthousiast op het gewijzigd programma. Het alternatief, een kletsnatte zoektocht op de dijk van Nieuwpoort en een vieze bedoening in de vochtige duinen was niet aanlokkelijk. 

Dus werd het een quiz. Twee uur lang amuseerden we ons in Zaal Gerard van de Zeekameel. Het werd een soort Slimste Zeekameel en die werd gewonnen door het groepje van Louis. Tussendoor hielden we een mini vrij podium. De durvertjes onder de zesdejaars waagden zich aan een dansje en een liedje. Een onderlegde jury zorgde voor gefundeerde beoordelingen. Ze waren unaniem, de meeste punten gingen naar die leerlingen die het aandurfden om helemaal alleen vooraan een act te komen doen. Proficiat Aaron, Sam en Yannis en ook Isolde en Klaas deden de monden openvallen met hun optreden. Ook een pluim natuurlijk voor de andere performers.

Ook de picknick viel in het water. We verorberden daarom onze belegde sandwiches in de Zeekameel zelf. En dan was het zoeken naar die regenjas, dat fluohesje, dat zwempak en die handdoek, dat fietssleuteltje en dat muntstukje voor het kluisje in Sunparks. Gelukkig zorgde het regenweer er voor dat we extra tijd hadden om die kamers eens helemaal op orde te brengen maar zoals het meestal gaat, na het ordenen vind je niets meer terug.

En toen ging het met 64 op een rij met de fiets naar Oostduinkerke naar Sunparks. Het moet gezegd, we oogsten bewondering onderweg van andere weggebruikers. Niet alleen omdat we zo’n lange sliert vormden en voor serieuze verkeersopstoppingen zorgden maar vooral omdat iedereen zo gedisciplineerd netjes achter elkaar fietste met aandacht voor alle verkeersregels.

Alsof het nog niet genoeg regende werden de kinderen nog eens kletsnat tijdens twee en een half uur waterplezier in het subtropisch zwemparadijs. Het deed zelfs raar aan toen hij bij het terugrijden niét regende. Genoeg water? Helemaal niet, iedereen sprong bij aankomst nog eens gezwind in de douche. We zagen veel gerimpelde handen en voeten… 

Wat smaakte die spaghetti (met vaak veeel tabasco) na zo’n dag!

Ook het avondprogramma moesten we wat aanpassen. Geen zaklampentocht door de duinen maar wel een gezellige familiefilm in De Zeekameel.

Ondanks alles toch weer een gezellige dag.

Et demain, on parlera français toute la journée pendant notre voyage vers la Côte Opale avec une promenade au Cap Blanc Nez, le picque-nique au Cap Gris Nez, des jeux sur la plage d’Ambleteuse et une visite de la fascinante Nausicaa à Boulogne sur Mer.

Lisez le rapport ici demain soir.

 

Slaapwel

Meester Bart

en het hele zeeklassenteam

 

Dag 1 - fietstocht - middagmaal - inrichten kamers - strandspelen - barbecue

 

Goeie avond,
terwijl de hele groep nog een fikse avondwandeling maakt, is het op het eerste verdiep van de Zeekameel net iets rustiger geworden zodat ik het verslagje van de dag kan neerschrijven. Wat hebben we weer geluk gehad deze morgen. Dagenlang was het bang afwachten of het weer fietsbaar zou zijn. We vertrokken met enkele druppels maar hielden het voor de rest van de fietstocht droog op wat zweet na. Jullie kinderen hebben dat schitterend gedaan. De bezemwagens hebben nog nooit zo weinig werk gehad als dit jaar. Ook de meefietsende ouders en grootouders deden het voorbeeldig en hielden hun groepje op het juiste pad. Dat liep langs Staden en Diksmuide naar de IJzer. De laatste brok kilometers waren de lastigste maar ook wel de mooiste. De eerste groepjes waren al om half twaalf in de Zeekameel. De laatsten arriveerden kort na de middag. Voor ouders en begeleiders stond er een stevig bord soep en een broodmaaltijd klaar. Vervolgens konden we ons installeren op ‘t schoon verdiep. Dit keer genoten we zelfs van de spiksplinternieuwe lift zodat er niet moest gezeuld worden met valiezen op de trap. Want… we vermoeden dat enkele leerlingen zich wat hebben vergist. Aan het gewicht van sommige valiezen te voelen, zijn sommige kinderen niet voor vier dagen maar voor vier weken op zeeklas. De namiddag verliep, toegegeven, toch wat druilerig. Maar dat was geen reden om op de kamer te zitten. Dus met de regenjas ging het per fiets naar Westende voor een kubb- en petanquetornooi. We bezochten ook de uitkijktoren van Middelkerke. Van al dat moois zien jullie straks het nodige beeldmateriaal. Jullie spruiten hebben ondertussen ook de douches uitgetest en schoven vervolgens aan aan het barbecuebuffet. Kok Bart moest een tandje bijsteken want we waren uitgehongerd. Al die calorieën worden dus nu nog even afgewandeld want sommigen hadden na het eten duidelijk nog wat energie over. Dat wilden we eruit voor we de lichten doven. Morgen staat alweer een druk programma te wachten. We houden weer angstvallig de buienradar in de gaten en hebben alvast een flexibel regenplan uitgestippeld. We fietsen morgen richting Nieuwpoort voor een zoektocht, een duinenspel en twee uurtjes waterplezier in Sunparcs. Hoe dat verliep, lezen jullie morgen dan wel weer.

GASTENBOEK: via de website van de school en de link naar de zeeklas kunnen jullie ook berichtjes sturen naar jullie kinderen. Die kunnen ze dan lezen op een ipad tijdens het ontbijt.

Tot morgen,
Meester Bart
en de hele ploeg Anthony, Luc, Bo, Elke, Greet

 

Beste ouders en leerlingen

 

We zijn er helemaal klaar voor! De bagage is momenteel onderweg naar De Zeekameel. Morgen springen onze zesdeklassers en heel wat bereidwillige (groot)ouders op hun fiets om in kleine groepjes maar liefst 46 km te overbruggen. De weergoden zijn ons gunstig gezind. We zouden met een licht briesje maar gelukkig zonder neerslag de eerste dag moeten kunnen doorkomen. Woensdag kunnen we schuiven in ons programma indien het weer bepaalde activiteiten zou hinderen. Vanaf morgenavond (verwacht niet elk half uur een update!) mag u dagelijks een update verwachten met foto's en een verslagje. Meester Bart haalt voor de laatste keer zijn vlotte pen tevoorschijn en houdt jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen.

Alvast bedankt aan alle begeleiders die ons morgen ondersteunen!

Het zeeklassenteam 2022-2023

Meester Bart

Meester Anthony

Juf Bo

Meester Luc

Juf Elke

Juf Greet

Reacties

Supertrots op je Lilly dat je deze rit hebt uitgereden. Geniet ten volle van je zeeklassen. Dikke kus, mama, papa, elise, opa en oma. Tot vrijdag

Heel veel plezier gewenst aan zee. Supertrots op de fietstocht. Maak er een superleuke tijd van. We missen jou wel een beetje thuis hoor. Mams, paps en Ellebellepoepeschelle.

Lieve Ute, Lieve energiebom, zoals je het zelf zegt! Geniet van deze mooie dagen in je laatste jaar SBS De Brug! Merci ook aan de meesters en juffen!!

Lieve Danté,
Proficiat om gans de fietstocht af te rijden.
Super trots op jou.
Geniet met jou klasgenoten en vrienden van jou zeeklassen.
Dikke zoenen mama en papa
Ps tis stil zonder jou

Dikke proficiat aan iedereen om zo goed te fietsen. We duimen verder voor mooi weer. Veel plezier nog aan zee Wout en alle anderen!

Aan ons liefste zussiemutsie,
Eerst en vooral zijn wij super fier op op jou met het rijden van de fietstocht! Geniet met volle teugen van de leuke tijd aan zee! Wat verlangen wij al tot vrijdag, dat wij alle leuke verhalen van de zeeklassen kunnen horen. O maar wat is het hier stilletjes in huis zonder ons tettergatje;-). Tot vrijdag dikke xxx mama, papa en broerie.

Lieve Rozanne en alle 6e jaars,
Flinke prestatie om de toch wel stevige fietstocht zo goed uit te rijden! We zagen al op de foto op Facebook dat jullie er grote honger van kregen.:). Geniet nog van alle leuke uitstapjes die zijn gepland. Sun parcs morgen, we zijn hier jaloers… . En dan nog moet er nog een fuif komen later deze week. Geniet er allemaal van! En veel succes ook aan de begeleiders om al die energie in toom te houden.:)

Heila Jerom en vriendjes,
Je hebt ze weer in de benen die kilometers. Puike prestatie! Hopelijk was het een goede nacht! Amuseer je vooral!
Groetjes,
Mama, papa, Billie-Bob en Luka.

Dag oliebolleke,

Wat heb je die fietstocht super uitgereden. We zijn enorm trots op je, we missen je stiekem toch wel thuis. Het is maar stilletjes zonder u gezang en danspasjes thuis. Maar genoet vooral van deze week, al het leuks dat jullie gaan doen. Tot vrijdag ! Xx

Hey Billie,
Dit weekend was je op weekend in de Ardennen, dus kon ik je het niet meer vragen, maar ik heb Bollo ingeschreven in de hondenschool en ben met hem naar de eerste les al geweest. Ik, en ook de lesgevers, vermoeden dat er toch iets is met zijn gehoor aangezien hij op geen enkel commando reageert… uitgezonderd 'lig' en 'blijf liggen' natuurlijk.
Maak je geen zorgen misschien zit er een prop in zijn oren. Ik neem hem deze week nog mee naar de dierenarts om ze te laten uitspuiten. Veel plezier daar en tot gauw.

Hey Billie,
Goed gefietst en geen lekke band, top!! Geniet van de zeeklassen en doe vele groetjes aan Jefke!
Vele groeten,
mama en Piet natuurlijk :-)

Lieve Mathis, je hebt jezelf verbaasd met de fietstocht, je deed het supergoed zonder moeite! Ik wist dat je het kon!
Papa, Mila en ik missen je hoor, maar we weten dat je geniet van de toffe tijd met de vriendjes van 6de leerjaar.
Amuseer je op de fuif en niet te zat hé... ;-) ;-)
Lakounootsch en vele kusjes voor jou, mama, papa en Mila

Dag Yasmini

Mama, papa en broer hier. Hopelijk was het tot nu toe al heel leuk. We missen je een beetje. Laat de regen jullie niet tegenhouden om er toch van te genieten. Dikke kus en knuffel en tot vrijdag.

Hey Lennart, BAE,
Die fietstocht, wat een knappe prestatie zeg! We zijn supertrots!
Geniet van de tijd met je vrienden aan zee en feest ze hè op de fuif!
Groetjes,
Mama, papa en Siggy
Dank aan de juffen, meesters en (groot)ouders voor de begeleiding!

Hoi Nelle,
Hopelijk hebben jullie goed geslapen in de grote meisjeskamer! Dat zal wel, na de stevige fietsrit van gisteren. Tijdens de terugrit kregen we met de mama's en papa's een paar regenvlagen over ons heen maar we zijn goed thuisgeraakt. Het is heel leuk om jullie foto's te zien en verhalen te lezen.
Heel veel plezier en veel groetjes aan iedereen!
Papa, mama, en zelfs groetjes van Stan en Gust :-)
P.S. Alles gaat prima met de kippetjes!

Hey Juul,
Zijn de kuiten al wat bekomen? Die fietsrit ging bijzonder goed, proficiat! Nog een klein beetje trainen en je bent klaar voor de Vuelta.
Geniet er daar van, dat doen wij ook (wat een rust in huis ;) grapje).
We kijken alvast uit naar vrijdag en zijn heel benieuwd naar jullie avonturen.
Kus van mama, Vincent, Lisa en een Ziggy-krabje

Dag Lennart,
Top gedaan hoor zo’n lange fietstocht!
Geniet maar samen met je vrienden van de goeie( helaas natte) zeelucht en alle toffe activiteiten.
En een mega-coole fuif!!!
Dikke knuffel,
Opa en oma.

Hoi Mathis, goed nieuws, Patak is vandaag naar huis gekomen! ;-)

Dag Alend en Kawtar
Dit berichtje hadden jullie vast niet van mij verwacht, maar ik hoop dat ik jullie er heel blij mee maak. Ik denk heel veel aan jullie allebei. Ik ben zo blij om het uitgebreide verslag van jullie zeeklassen te kunnen lezen op de schoolwebsite. Het is heel fijn om te vernemen dat jullie ondanks het minder goede weer toch ontzettend veel leuke activiteiten kunnen doen.
Geniet van deze buitengewone kans om samen in groep met jullie vrienden heel wat nieuwe zaken te leren en om samen veel plezier te maken.
Een hele dikke knuffel
Juf Gil

Aimé,
Vanavond DE avond om samen met al uw vrienden te feesten... GENIET van de fuif!

Dikke Kus! (Ook van Nelson de poes uiteraard!)

Hey Lex
Vanavond feest zeg. Beetje jaloers. Geniet ervan samen met je vrienden. Voorzichtig met headbangen anders zal je nek morgen pijn doen. Ik zou zeggen dat het rustiger is in huis. Maar nee. Zorro en zoeba halen de boel hier overhoop.
We kijken samen met arno uit naar je thuiskomst.
Vuistje!

Papa, mama, Arno en Z&Z

Hey kleine zus, vanavond de fuif. Geniet er super hard van met al je vriendjes.
We kunnen niet wachten om al je verhalen te horen.
Tot snel je schoonbroer en zus, kusje

Hey Wout

Hopelijk was het vandaag wat droger dan gisteren en was de uitstap naar Frankrijk top!
Geniet van de fuif vanavond. We zijn benieuwd naar je verhalen!

Mama, papa & Lise

Dag Lilly, hopelijk een leuke dag gehad, geniet nog van de fuif deze avond! Benieuwd naar al de verhalen die je zal kunnen vertellen, we kijken ernaar uit om je morgen terug te zien , groetjes papa,mama en Elise

Wat fijn alles te lezen, ik kijk er enorm naar uit je morgen een dikke knuffel te geven. We hebben je enorm gemist thuis, geef er voor de laatste avond maar een lap op tijdens de fuif. En toon maar eens hoe goed met je u ‘ poep’ kan schudden. Met nootje, tijgertje en pizza is alles prima! Tot morgen. Mama belt school nog om door te geven wanneer je opgehaald word. Dikke zoen ! Xxx

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.

Stedelijke Basisschool
De Brug

Brugsesteenweg 75
8800 Roeselare

Tel.: 051 24 15 23
E-mail: info[@]sbsdebrug.be


Openingsuren secretariaat:

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 11:45
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een mens bent en is om automatische spamberichten te voorkomen.
epicworld